Officiële distributeur
30 South Avenue San Francisco
Phone: +1 408 996 1010
Email: Support@xstore.com

Jicht voorkomen? Urinezuur meten!

Jicht is een aandoening die ontstaat wanneer het urinezuurgehalte in het bloed te hoog wordt. Lees onderstaand alle over jicht en hoe je dit kunt voorkomen door goed de hoogte van het urinezuur te meten.

Kennis en advies van Diatrust.nl

Wat is jicht?

Jicht is een aandoening die ontstaat wanneer het urinezuurgehalte in het bloed te hoog wordt. Urinezuur wordt geproduceerd wanneer het lichaam purines, die in veel voedsel voorkomen, afbreekt. Wanneer het urinezuurgehalte te hoog wordt, kunnen zich kristallen vormen in de gewrichten, wat leidt tot pijn, zwelling en roodheid.

Jicht voorkomen

Er zijn verschillende dingen die u kunt doen om jicht te voorkomen. Een van de belangrijkste is het handhaven van een gezond urinezuurniveau. Dat kan door gezond te eten en regelmatig te bewegen. Het is ook belangrijk om voedsel met veel purines te vermijden, zoals lever, nieren en bepaalde zeevruchten. Als u toch een jichtaanval krijgt, kunt u stappen ondernemen om de pijn en zwelling te verlichten.

Wat is een jichtaaval?

Een jichtaanval is een intense pijn in de grote teen die vaak gepaard gaat met zwelling, roodheid en stijfheid. De pijn kan zich ook uitbreiden naar andere delen van het lichaam, zoals de enkel, de hiel of de knie.

 

Jicht is een vorm van artritis die wordt veroorzaakt door een te hoog urinezuurgehalte in het bloed. Wanneer het urinezuurgehalte te hoog wordt, kan het kristallen vormen in de gewrichten, wat leidt tot pijn, ontsteking en zwelling. Als bij u jicht is vastgesteld, zal uw arts waarschijnlijk een behandelplan opstellen met mogelijk medicijnen en veranderingen in levensstijl.

Je Urinezuurgehalte verlagen om van jicht af te komen

Urinezuur ontstaat wanneer het lichaam purines afbreekt. Purines zitten in veel verschillende voedingsmiddelen, waaronder: vlees, zeevruchten en alcohol. Voor mensen met jicht is het belangrijk deze voedingsmiddelen te beperken om het urinezuurgehalte te verlagen. Er zijn ook enkele medicijnen die kunnen helpen het urinezuurgehalte te verlagen. 

Als u het moeilijk vindt om uw urinezuurspiegel zelf te verlagen, praat dan met uw arts over wat voor u de beste optie is.

Handhaven van een gezond urinezuurniveau

Er zijn een paar dingen die u kunt doen om uw urinezuurspiegel onder controle te houden en uw gezondheid op peil te houden. Ten eerste, probeer voedsel te vermijden dat veel purines bevat. Dit zijn voedingsmiddelen die het urinezuurgehalte in het lichaam verhogen. Enkele veel voorkomende voorbeelden zijn schaaldieren, rood vlees en orgaanvlees. Eet liever veel fruit en groenten, die weinig purines en veel voedingsstoffen bevatten.

U kunt uw urinezuurspiegel ook onder controle houden door veel te drinken. Dit helpt om overtollig urinezuur uit het lichaam te spoelen. Drink veel water, maar ook andere vloeistoffen zoals kruidenthee en vruchtensap. Doe tenslotte regelmatig aan lichaamsbeweging. Dit verbetert de algemene gezondheid en vermindert het risico op aandoeningen die kunnen bijdragen tot hoge urinezuurspiegels.

Urinezuur meten?

Urinezuur kunt u eenvoudig thuis meten. 

vertrouw op de producten van diatrust

Urinzuur meter wellion luna trio

vertrouw op de producten van diatrust

Urinzuur meter wellion luna trio

Actie 10%

Luna Urinezuur teststrips 10 stuks

31.46

Startset Wellion Luna Trio Zwart

29.95

Startset Wellion Luna Trio Wit

29.95

Startset Wellion Luna Trio Roze

29.95
De waardering van diatrust.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.2/10 gebaseerd op 37 reviews.